Team

Fysioconsult Purmerend is opgericht door Dirk Mul en Ard Schenk. Zij werkten 35 jaar samen in de praktijk en hebben alle ontwikkelingen binnen de fysiotherapie van dichtbij meegemaakt. Zij hebben altijd een duidelijke visie gehad en hebben hiermee een goed georganiseerde praktijk opgezet. Sinds 2012 zijn Bob Nuy en Lodewijk Esser toegetreden tot de maatschap om per januari 2014 volledig het stokje over te nemen. Op dit moment werken we met zeven fysiotherapeuten en een secretaresse.

 

 

Bob Nuij (fysiotherapeut)


Woonachtig in Alkmaar en zijn opleiding gevolgd in Amsterdam. Nadat hij als semiprof veel rondjes op zijn racefiets had gemaakt met de zoon van Dirk Mul kwam hij in 2002 terecht bij de praktijk. In zijn vrije tijd zit Bob nog steeds graag op de race fiets en mountainbike.

Bob is voorzitter van het netwerk Longfysiotherapie Waterland en heeft zeer ruime ervaring in het begeleiden van longpatiënten. Ook is hij gespecialiseerd in Dry Neelding binnen onze praktijk.

 

Lodewijk Esser (fysiotherapeut)


Na zijn opleiding in Groningen naar Amsterdam vertrokken en al snel had hij zijn plek gevonden in Purmerend. Lodewijk speelt al zijn hele leven hockey en doet dit nu ook in Alkmaar. Daarnaast maakt hij ook geregeld zijn rondjes op de racefiets en in de winter op de ijsbaan van de Meent.

Lodewijk is gespecialiseerd in echografie, het behandelen van schouders en etalage benen.

 

Lotar Abma (sport-fysiotherapeut)


Geboren en getogen in Purmerend en de studie fysiotherapie gevolgd in Amsterdam. Na al eerder een periode binnen de praktijk werkzaam te zijn geweest wist Lotar ons ook weer te vinden na zijn wereldreis. Lotar heeft vele jaren op het rugbyveld gestaan voor Rugby Club Waterland en zit nu veel op de racefiets. In 2018 heeft Lotar de specialisatie tot sportfysiotherapeut afgerond aan de Hogeschool Rotterdam.

Lotar is dan ook gespecialiseerd in sport gerelateerde klachten. Zijn andere specialisaties zijn echografie en het behandelen van schouder.

 

Joris Vermeij
Joris heeft in 2011 zijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut afgerond op de Hogeschool van Amsterdam. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in Zaandam en Amsterdam is hij in 2014 bij Fysioconsult komen werken. In zijn vrije tijd zit hij graag op de racefiets en speelt hij hockey. Als aandachtsgebieden heeft hij met name schouder –en knieklachten en begeleidt hij patienten met COPD.

 

Marleen Groot (oefentherapeute)

Marleen  woont in Heiloo en heeft in 2020 haar opleiding tot oefentherapeute afgerond op de Hogeschool Utrecht. Marleen is gespecialiseerd in het begeleiden van COPD-patiënten, revalidatie van ex-covid patiënten, houdingsproblematiek en orthopedische revalidatie. In haar vrije tijd is zij graag actief, bezig met sporten.

 

Johan Teeuwissen (oefentherapeut mensendieck)

Johan Teeuwissen is oefentherapeut Mensendieck. Hij is in 2017 afgestudeerd en heeft al een aantal jaren ervaring op gedaan in Nieuw-Vennep in een particuliere praktijk.  Johan is gespecialiseerd in het begeleiden van COPD-patiënten, patiënten met Osteoporose, totale heup en knie protheses, artrose, CVA en rugklachten. Hij houdt van fietsen en fitnessen samen met zijn vrouw.

Als je bij hem in de praktijk komt, dan helpt hij jou te motiveren om je doel te bereiken.

Zijn motto is:  If people are doubting how far you can go, go so far that you can’t hear them anymore.

 

Jasper de Wit (ergotherapeut)

Jasper de Wit is enthousiaste ergotherapeut en werkt sinds kort bij ons in de praktijk. Hij vult ons team aan als extra discipline. Dit maakt onze praktijk multi inzetbaar.